U bevindt zich hier: Home » Opleidingen » Alle opleidingen » Code 95

Code 95: Richtlijn Vakbekwaamheid                                                                       

De Richtlijn vakbekwaamheid is een Europese Richtlijn die eisen stelt aan opleiding en nascholing van beroepschauffeurs. Deze Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs in het goederen- en/of personenvervoer die wonen of werken binnen de Europese Unie. 

Ga direct naar onze code 95 website met ons aanbod 

Nieuwe chauffeurs

Nieuwe chauffeurs die hun rijbewijs C en/of D halen volgens de nieuwe regels, beschikken automatisch over deze Code 95. Om deze in stand te houden moeten zij per vijf jaar, 35 uur nascholing volgen.

Bestaande chauffeurs

Chauffeurs met rijbewijs C en/of D, die hun rijbewijs behaald hebben vóór de ingangsdatum van de Richtlijn Vakbekwaamheid, zijn vrijgesteld van het behalen van de basiskwalificatie. Werken zij beroepsmatig als chauffeur, dan zijn zij wel verplicht de nascholing te volgen.

De eerste keer hebben bestaande chauffeurs hiervoor zeven jaar de tijd. Hierna bedraagt de geldigheidsduur van Code 95 vijf jaar.

  • Chauffeurs in het personenvervoer die voor september 2008 hun rijbewijs hebben behaald, moeten op 1 september 2015 voor de eerste keer aan de nascholing hebben voldaan.

Geneeskundige verklaring nodig? i.v.m. het verlengen van uw rijbewijs of taxipas